Kral Oidipus Kitap Özeti | Sophokles Tragedyası
Yazıya başlamadan önce bilinmesini isterim ki Kral Oidipus kitap özeti ders ödevi olarak hazırlanmıştır. Başka sitelerde bu uzunlukta Kral Oidipus kitap özeti yoktur. Lütfen buradan yazımı kopyalarken sitemi belirtmeyi ya da yazının sahibine ulaşmayı unutmayınız. Yoksa telif atılır.
Kral Oidipus eseri Yunan tragedyasının en önemli ve kuvvetli örnek eserlerinden biri sayılıyor. Sophokles tarafından yazılan eser Bedrettin Tuncel çevirisiyle Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından bastırılmıştır. 56 sayfadan oluşan eser Nisan 2020’de 16. baskısını yapmıştır. Burada yazılan bilgiler yazarın okuduğu kitaptan alınmıştır.
Bir kehanete göre babasını öldürüp, annesinden çocukları olan kişi yaşadığı kente felaketler getirecektir.

Görselin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.
Oidipus’un kral olarak hüküm sürdüğü Thebai kentinde felaketler başlamış, tanrılar tarafından lanetlenmiş bu şehrin ekinleri hasat vermemektedir. Kral Oidipus’un “karımın kardeşi” diye bahsettiği Kreon’u tanrılardan kenti geleceği hakkında yardım alması için Pyhton tapınağına, Phoibos’a gönderir. Kreon oradan dönünce Kral Oidipus’a der ki bu kentte bir kan döken var, onu bu kentten sürüp çıkarmak gerekiyor. Oidipus buna karşılık ortada hiçbir şey yokken, bilinmezler varken bunu nasıl çözeceğini sorar. Kreon ise buna karşılık Thebai’nin önceki kralı Laios’u öldürenlerin bu kentte olduğunu ve onları bulup kana kanla karşılık verilmesi gerektiğini söyler. Oidipus eski kralın nasıl öldürüldüğünü sorunca Kreon anlatır; Kâhine başvurmaya giderken sarayın dışında haydutlar tarafından öldürülür. Bunu da o saldırıdan kaçıp kurtulabilen bir köle anlatır.
Oidipus bu sefer de bu olayın neden peşine düşmediklerini sorar, o zaman da şu yanıtı alır; Sphinks adlı bir canavar karşılarına çıktığı için bu bilmece karşısında akılları kaybolmuş, düşünemez olmuşlardır. Oidipus bu işi en baştan ele alır ve kendisinin de eski kral gibi öldürülebileceğini düşünür. Sarayından çıkarken koro şarkılar söyler. Meydanda katillerin kim ise ortaya çıkmasını ve eğer katili tanıyan varsa söylemesini ister. Katillere büyük beddualar eder. Koro başı bu beddualara karşı ilk sözü alır ve kendisinin yapmadığını, öldüreni de bilmediğini ama eğer bu ismi biri söyleyecekse onu da tanrı Phoibos’un söylemesini, eğer o söylemeyecekse kehanet sanatında en az onun kadar usta olan Teiresias’a başvurulması gerektiğini söyler.

Görselin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.
Oidipus çoktan adamlarını kâhini almaları için yollamıştır. Teiresias gelince ona görmeyen gözlerinden geleceği söylemesini, bunu isterse kuşlarıyla isterse de kendi kehanetleriyle ama yeter ki bu felaketi kentten uzaklaştırması için bir şeyler yapmasını ister. Teiresias ise kendi felaketini ve Oidipus’un felaketini getireceği için söylemekten kaçınır ve geri dönmek ister. Kâhin böyle yapınca kral asıl katilinin o olduğunu ve Laios’un ölümünü onun planladığını söyler. Teiresias, Kral Oidipus’un söyledikleri karşısında hayrete düşer ve bu şehirden gitmesi gerekenin, meydanda halka ettiği korkunç ithamları aslında kendisine söylediğini itiraf eder. Oidipus söylenenleri yediremez ve bunu bir isyan, krala karşı gelme olarak görür. Konuşma ilerledikçe kâhin katilin Oidipus’un kendisi olduğu söyler. Oidipus, kardeşinin karısı Kreon’un kendisine tuzak kurduğunu iddia etse de kâhin suçu sadece kendisinde aramasını söyler.
Kral iftira ile sözlerini söylemeye devam eder. Kâhin ise buradan gitmek ister ve gitmeden önce kehaneti anlatır.
Onun tehditler savurması ve insanları korkutarak katili aradığını söyler. Teiresias aynı Phoibos gibi katilin Thebai kentinde olduğunu söyler. Onun yabancı olmadığını aslında burada doğduğunu ekler. Gözleri gören bu katilin gözlerinin kör olacağını, zenginken fakir duruma düşüp başka kentlerde dolaşacağından bahseder. Fakat sözlerini bitirmez. Bu kişi çocuklarının kardeşi ve babası, annesinin oğlu ve kocasıdır, diye ekler. Bu kişinin babasının karısından çocukları olacaktır ve babasını öldüren kişi odur, eğer dediklerim çıkmazsa o zaman kehanet sanatımın kötülüğünden bahset der ve kendisini getiren yanındaki küçük çocuk ile çıkar.
![]() |
Kral Oidipus Kitap Özeti | Sophokles Tragedyası |
Fotoğraf: Pixabay
Koronun sorularla dolu şarkılarından sonra Oidipus, Kreon ile bu kâhinin daha önceden de var olup olmadığını sorar. Çünkü hâlâ kendisine tuzak kurulduğunu düşünür. Kreon’un bu suçlamalarından dolayı öldürülmesini ister. Kreon ise kendisinin yanlış kararlar verdiğini, kanıtlanmadan böyle bir şeye kalkışmasının yanlış olduğunu ve eğer böyle bir tuzak hazırladıysa zaten öleceğini söyler. Fakat Oidipus bu durum karşısında inatçılığını sürdürür. Kreon ona güvenilir bir dost olduğunu ve bu güvenin zamanla ortaya çıktığından söz eder, hainin foyasının ise bir günde ortaya çıkacağından.
Kraliçe İokaste saraya girdiğinde tartışmayı sakinleştirmeye çalışır. Fakat Oidipus, Kreon’u çoktan hain ilan etmiş ve onun ölmesini istiyordur. İokaste olan biteni sorduğunda Oidipus ona kehaneti anlatır. Önceki kral ile evli olan Kraliçe İokaste ise ona bu kehanete inanmaması gerektiğini şöyle ifade eder;
Laios’un günün birinde bir haber aldı, doğacak çocuklarının babasını öldüreceğini öğrenmiştir. Laios’ta dünyaya felaket ile gelmiş olan bu çocuğunu bağlayıp dağa attırmıştır. Yine tüm halk bilir ki Kral Laios oğlunun elinden değil haydutlar tarafından yol kavşağında öldürülmüştür. Kehanet gerçekleşmedi ve Laios oğlunun elinden ölmedi. Kehanetlerinde bir değeri olmadığı anlaşıldı.
Oidipus bu sözlerinden sonra Kraliçe İokaste’ye Kral Laios’un hangi yol kavşağında öldürüldüğünü ve onun nasıl biri olduğunu sorar. Bu olayın ne zaman yaşandığını da öğrendikten sonra Oidipus kendisine lanet yağdırdığını anlar. Kraliçe’den Laios’un ölümü sırasında oradan kaçan kişiyi huzuruna çıkmasını ister. Kraliçe, o köylünün Oidipus’un eski kralın yerine geçtiği gün buradan gitmek istediğini, eski kralın ölümünü görüp anlattığı için bunu gerçekleştirdiklerini ama yine de kendisini saraya getirebileceğini söyler.
Daha sonra başından geçenleri anlatır. Babasının Korinthoslu Polybos, annesinin ise Dorisli Memope olduğunu ve orada çok sevildiğini anlatır. Bir gece bir hadise çıktıktan sonra olayı ailesini anlatıp içini döktüğünü fakat yetmediğini ve herkesten habersiz Delphoi’ye gittiğini ilk önce orada geri çevrilse de çıkarken Phoibos’un kendisi hakkındaki felaketlerinden bahsettiğini söyler. Bu felaketler annesiyle evlenip çocuk yapacağı ve babasını öldüreceğidir. Duyduklarından sonra Korinthos’tan çıkıp Laios’un öldürüldüğü yere geldiğini ve orada yoldan çekilmesini kaba bir şekilde söyleyen kişilerden birisinin yanında geçerken kafasına vurduğunu ve buna çok sinirlendikten sonra bir kişi hariç herkesi öldürdüğünü anlatır. Eğer o hikâyedeki yaşayan kişi gelip Kral Laios’u haydutların öldürdüğünü söylerse sorun olmayacağını ama onu söylemez ise gerçeğin ortaya çıkacağına inanır.
Onlar çobanı beklerken saraylarına Korinthos’tan bir haberci gelir. Bu haberci, Kral Oidipus’un hem sevineceği hem de üzüleceği bir haber verir. Yaşlı Polybos ölmüştür ve halk onu yeni kralları yapmak istiyordur. İokaste bu habere çok sevinir. Çünkü kehanetler gerçekleşmemiştir. Oidipus yanına gelince aynılarını ona da söyler haberci ve Kral Oidipus kehanetin gerçekleşmediğini ve babası Polybos’u öldürmemek için Korinthos şehrinden kaçtığını söyler. Babasının ölümüne ise üzülür. Babasının mezara bu kehanetleri götürdüğünü düşünse de annesi hayatta olduğu için diğer kehanetin gerçekleşme ihtimaline üzülür. Kehaneti öğrenen haberci kendisine daha önceden söylemediği için üzgün olduğunu söyler. Korinthoslu haberci Oidipus’u ormanda elleri bağlı şekilde bulduğunu söyler.
![]() |
Kral Oidipus Kitap Özeti | Sophokles Tragedyası |
O sırada saldırıdan sağ kurtulan çoban gelir ve haberci yeniden doğruyu söylemek istediğini ve Oidipus’u bu çobandan aldığını ve eskiden sürülerini beraber otlatan iki komşu olduğunu söyler. Çoban hatırlamakta zorlandığını fakat o zamanlar küçük bir çocuğu ormanda yalnız başına bırakmak yerine başkasına verdiğini doğrular. Çobana o günleri sorar ve her sorusunda sinirlenerek gerçeği duymak istediğini yineler. Çoban en sonunda bu çocuğun kimin çocuğu olduğunu öğrenmek istiyorsan sarayındaki kraliçene sor der. Neden başkasının çocuğunu sahiplenir birileri diye düşünürken Korinthoslu haberci ise onu çocukları olmayan bir aileye verdiği için Oidipus’u kabul ettiklerini anlatır.
Kral Oidipus gerçekleri öğrenince artık kendisine gün ışığı görmesinin yanlış olduğunu, aydınlanan olayların kendi gün ışığını kararttığını söyler. O sırada Kraliçe İokaste’nin kendisini astığını ve Kral Oidipus’un onu ölümünün son anlarında gördüğünü, gören bir kişi olayı başkalarına anlatır. Oidipus ise bu durumdan ötürü kraliçenin eteğindeki iğneleri gözlerine batırıp kendisini kör eder. Daha sonra Kreon’u bulup ondan özür diler ona karşı yaptığı haksızlıklardan dolayı ve kendisini sürmesini ister bu kentten ve çocuklarına iyi bakmasını. Korobaşının şu sözüyle hikâye biter:
“… son gününü görmeden hiç kimseye mutluluğa ermiş demeyin!”
Oidipus ve Sfenks Hikâyesi
Kral Oidipus Thebai şehrinin kapılarına geldiğinde Sfenks ile karşılaşır. Sfenks, insan (üstü kadın), hayvan (alt tarafı aslan ve kanatları vardır) olan bir canavar ile karşılaşır. Bu canavar Hera tarafından gönderilmiştir.
Peki Hera Sfenks’i Neden Göndermiştir?
Tanrıça Hera’ya karşı saygısızlık yapan Thebai halkına ceza olması için Sfenks’i şehre gönderir. Bazı kaynaklara göre Sfenks, dağın tepesine çıkar ve şehre giriş ve çıkış yapanları görür, onların karşılarına çıkarak bilmeceler sorar, bilemeyenleri korkunç ölümlerle cezalandırırdı.
Sfenks’in Bilmeceleri
Canavar şehre gelen insanlara bilmeceler sorar, eğer bilmeceleri geçemeyen olursa onları öldürürdü. Ve Oidipus’un gelme zamanına kadar kimse bu soruya doğru cevabı verememiştir. Kral Oidipus Sfenks ile karşılaşınca hikâye başlar, Thebai şehrinin kapısında Sfenks, Oidipus’a 2 bilmece soracaktır;
Kimdir, bazı zamanlar iki ayak, bazı zamanlar üç ayak, bazen de ört ayak üzerinde yürüyen?
İki kız kardeş; biri ötekini doğurur ve diğeri birincisinden doğmadır.
Kral Oidipus Sfenks’in soruları karşısında cevabını sırasıyla verir. İlk bilmecenin cevabına “insan” der. Bebek iken dört ayak üzerinde emekler, büyür iki ayak üzerinde gezinir ve en son yaşlanır; baston kullanır, üçüncü ayağı olur, açıklamasını yapar.
Oidipus, Sfenks’in ikinci sorusuna “gece ve gündüz” cevabını verir. Bunun üzerine Sfenks kendisini uçurumdan aşağıya atarak intihar eder. Böylelikle Oidipus şehrini kurtarmış olur.

A red-figure tondo showing Oedipus and the sphinx of Thebes. Vulci, 470 BCE. (Vatican Museums, Rome)
Roma’nın Vatikan Müzesinde sergilenen bu eseri görsel olarak aldığım kaynağına ulaşmak için tıklayınız.
İlker Has’ın diğer yazılarına ulaşmak için tıklayınız.
Yunan Mitolojisi Filmlerini detaylı şekilde incelemek için tıklayınız.
Görsel Kaynakları
https://www.pexels.com/tr-tr/fotograf/ahsap-akil-akilli-alistirma-260024/
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ny_Carlsberg_Glyptothek_-_Sophokles.jpg
Öne çıkan görsel: Enzo Abramo adlı kişinin Pexels‘daki fotoğrafı
Kral Oidipus Kitap Özeti için kullanılan öne çıkan görselinin kaynağı için tıklayınız.
Kral Oidipus Kitap Özeti Kral Oidipus Kitap Özeti Kral Oidipus Kitap Özeti Kral Oidipus Kitap Özeti Kral Oidipus Kitap Özeti Kral Oidipus Kitap Özeti Kral Oidipus Kitap Özeti
Mitoloji ile ilgili yazılmış olan tanrıça atribüleri, mitolojik isimler ve yunan mitolojisi gibi yazıları okumak için okumak istediğiniz yazının üzerine tıklayınız.
Kendi İçine Yazar sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
“Kral Oidipus Kitap Özeti | Oidipus ve Sfenks Hikâyesi | Sophokles Tragedyası | Antik Yunan Tragedyaları 1” için 75 yanıt
Araştırmamda kullanmak üzere aradığım Kral Oidipus kitap özetleri içerisinde en kapsamlı yazıyı kendiicineyazar sayfasında buldum teşekkürler.
Araştırmanızda kullanırken buradan teşekkür etmeniz nazikçe Buse hanım.
Şu ana kadar okuduğum en kapsamlı kitap özeti, Kral Oidipus kitabı hakkında aradığınız bütün bilgiler mevcut, kendiicineyazar sayfasını tebrik ederim.
Kral Oidipus kitabı hakkında elimden geldiğince çok bilgi vermeye çalıştım, teşekkür ederim.
proje ödevimde kullanmak üzere aradığım Kral Oidipus kitap özetleri içerisinde en kapsamlı yazıyı kendiicineyazar sitesinde buldum. yazınız için teşekkür ederim.
Kral Oidipus kitap özetleri içerisinde en kapsamlı yazının kendiicineyazar sitesinde olması beni gururlandırdı. Ayrıca proje ödevinize sitemi kaynak olarak gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
Kral Oidipus merak ettiğim ancak bir türlü okumaya fırsat bulamadığım kitaptı. Bu özeti hazırladığı için kendiiçineyazar a teşekkürlerimi sunuyorum <3
Kral Oidipus kitabı gerçekten özel ve anlamlı bir kitaptır. Umarım özetinin yanında kitabı kendiniz de okursunuz.
Kitap özetlerinin devamını da bekliyoruz
Mitoloji ve arkeoloji temalı kitapları okudukça özetlerini de kendiicineyazar adlı internet siteme yazacağım, teşekkür ederim.
Kral oidipus hakkında bulunabilecek en detaylı ve iyi aktarımli bir özet
Sophokles’in bu tragedyasında en kapsamlı Kral Oidipus kitap özetini yazmaya özen gösterdim, yorumunuz için teşekkür ederim.
Kral Oidipus tragedyasına yönelik okuduğum en kapsamlı, yeterli kitap özeti oldu. Teşekkürler emeğinize sağlık 🫂
Özet icin tesekkurler, bir solukta okudum. Emeginize saglik
Rica ederim, özeti beğenmenize sevindim.
Kral Oidipus kitabı detaylı ve yeterli özetlenmiş teşekkürler
Sophokles Tragedyası üzerine meraklarımı gideren, edebi haz veren bir çalışma olmuş. Emeğinize sağlık…
Sophokles’in Tragedyası’nı size iyi aktarmış olmamı ve beğenmenize sevindim.
Kral oidipus kitabı hakkında kapsamlı bir özet olmuş.Çok beğendim.
Kral Oidipus kitap özeti hakkında yapmış olduğunuz bu güzel yorum için teşekkür ederim.
Kral Oidipus kitabı hakkında aradığınız bütün bilgiler mevcut .
Teşekkürler
Teşekkürler, Kral Oidipus kitabı ve Sfenks bilmecesi ile merak edilen bilgileri net bir şekilde aktarmaya çalıştım.
Kitabı okumakta fayda var tabi ama Kral Oidipus kitabı özeti tam da ihtiyacım olan bir şeydi. Emeğinize sağlık
Anlatımı çok kapsamlı ve ayrıntılı olmuş. Kitabı okumuş kadar oldum. Basit ve akıcı bir dil kullanılmış. Kitap özetlerini bekliyorum.
Teşekkür ederim
Kral Oidipus kitabı hakkında elimden geldiğince ayrıntılı bir özet çıkarmaya çalıştım. Yazdıklarımın akıcı olması beni sevindirdi. Teşekkür ederim.
Evet Kral Oidipus kitap özetini siz okuyuculara ne kadar iyi aktarmış olsam da okuyucuların tekrardan okumaları daha faydalı olacaktır.
Kral Oidipus’u okumama gerek yok artık, yazı sayesinde ortamlarda hava yapabilirim
Kral Oidipus kitap özetini sitemde ne kadar kapsamlı bulmuş olsanız da kitabı okumanızı öneririm.
Kral Oidipus’un çarpıcı özeti! Sophokles’in başyapıtı, Oidipus’un korkunç kaderini derinlemesine ele alıyor. Bu özet, trajik hikayenin dokusunu ustaca örüyor, okuyuculara unutulmaz bir edebi deneyim sunuyor.
Kral Oidipus’un kaderi, o henüz doğmamışken belirlenmişti. Kaderden kaçınılmayacağını gösteren bir hikâyeydi…
Kral Oidipus’un etkileyici dünyasına yolculuk yapın! Sophokles’in şaheseri, Oidipus’un karmaşık hikayesini özgün bir bakış açısıyla sunuyor. Bu kapsamlı özet, okuyucuları derin düşünceye davet ederken, trajik kahramanın içsel yolculuğunu unutulmaz bir şekilde aktarıyor.
Kral Oidipus kitap özetine gelen yorumlar arasında etkileyici bir yorum yaptınız. Teşekkür ederim.
Kral Oidipus kitabıyla ilgili karşılaştığım en kapsamlı özet! Bu özeti okumak, kitap hakkında eksiksiz bilgi edinmek adına büyük bir ayrıcalık oldu. Yazara teşekkür ederim.
Kral Oidipus kitap özetimi kapsamlı bulup, kendiicineyazar sitesinden okuduğunuz için kendinizi ayrıcalıklı hissetmenize sevindim.
fazlasıyla güzel kapsamlı bir özet… kitabı okumam için teşvik bile denebilir. emeğinize sağlık
Merhaba Merve Hanım, Kral Oidipus’un kitap özeti sizi kitabı okumaya teşvik ettiyse ne mutlu bana. Mutlaka Kral Oidipus kitabını da okumanızı öneririm.
Kral Oidipus tragedyasıyla ilgili, okuduğum en kapsamlı ve doyurucu kitap özeti. Emeğiniz için teşekkür ederim.
Kral Oidipus’u size kapsamlı bir şekilde tanıtmış olduğum için seviniyorum.
Kral Oidipus kitabıyla ilgili karşılaştığım en kapsamlı özet
Bu kitabın özetinin size kapsamlı bir şekilde sunulmuş olması beni memnun etti.
Kral Oidipus kitabının bu kapsamlı özeti için teşkkürler. okumak istediğim ancak yoğun geçen günler sebebiyle bir türlü fırsat bulamadığım bir kitaptı. aynı kalitede başka kitap özetlerini de bekliyoruz
Kral Oidipus kitap özetinin yanı sıra mitolojiyle ilgili başka kitap özetleri de zaman ilerledikçe sayfaya eklenecektir. İlginize teşekkür ederim.
Kitabı okumadım ama özetini okuyunca okuma istediği geldi. Özetlerin devamını bekliyoruz..
Kral Oidipus’un kitap özeti size okuma ilhamı getirdiği için sevindim.
Olay akışı oldukça iyi özetlenmiş,bilgilendirici bir yazıydı, teşekkürler.
Kitap özetini akıcı bulmanıza sevindim.
Akıcı bulmanıza sevindim.
Çok yararlı buldum sayenizde ödevimi tamamlayabildim teşekkür ederim
Ödevinize yardımcı olduğum için mutlu oldum. Umarım ödevinize kaynak olarak kendiicineyazar sitesini kullanmışsınızdır.
Kral Oidipus kitabının özeti olmasına rağmen birçok şey ayrıntılı ve kapsamlı bir şekilde anlatılmış. Okumak için zamanı olmayanlar güzel bilgileri bu özette bulabilir. Ellerinize sağlık 👍🏻
Geniş bir özet ile okuyucuya Kral Oidipus’u kapsamlı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Onun hikâyesi insanın başına gelmesini istemeyeceği bir hikâye…
Sophokles tarafından yazılmış kral oidipus kitabının güzel bir özetini okudum. Ayrıca sfenks hikâyesi güncellemesi, yazıya daha çok bilgi katmış. Teşekkürler.
Kral Oidipus kitap özetinde eksik olan Sfenks hikâyesini de ekledim. Bu tarz güncellemeler kendiicineyazar sitesindeki her yazıda olmaktadır.
Sofokles’in Kral Oidipus isimli tragedyası hakkında yazılmış nokta atışı bilgilerle okuyucuya aktarılan,sonundaki güzel ana fikir temasıyla lezzetli bir özet olmuş. Tebrikler!
Bu güzel ve anlamlı yorumunuz için teşekkürler
Kral oidipus kitabının özeti gerek acıklı hikayesi gerekse sfenks hikâyesiyle Yunan tragedyasının önemli bir parçası olmuştur. Anlıyoruz ki kaderden kaçamayız…
Kral Oidipus’un Yunan tregedyasının en önemli eserlerinden birisi olduğunu düşünüyorum.
Kral oidipus kitabının özeti gerek ve sfenks hikâyesiyle Yunan tragedyasında güzel bir yere sahipmiş.
Kral Oidipus kitabında geçen sfenks hikâyesi gerçekten farklı bir bakış açısı katıyordu.
“Yanlış anlaşılan sözler birtakım şüphelere yol açar. Yersiz de olsa şüphe insanı yaralar.“ en çok bu cümle etkiledi kitaptan beni. Yazınızı okuduktan sonra tekrar okumak istedim. Kaderden kaçamayan Oidipus… müthiş bir tragedya…
Kaleminize sağlık
Kral Oidipus kitap özetine güzel bir özet yorumu olmuş bu yazdıklarınız. İnsan maalesef ki kaderinden kaçamıyor.
Kral Oidipus kitabı hakkında kapsamlı bir özet olmuş. Çok teşekkür ederim. Kitabı okumaya da sevk etti beni, şimdi de gidip kitabı okuyacağım.
Kral Oidipus kitap özetini okuduktan sonra insanları bu kitabı okumaya teşvik etmiş olmam beni mutlu ediyor.
Değerli bir çalışma. Daha bir çok bilimsel makalenin özetini de görmek dileğiyle.
Teşekkürler Zen bey
Mitolojiye olan ilgim sayesinde yazınızı okudum. Bu zamana kadar okuduğum en verimli bir yazıydı. Gerçekten emeğinize sağlık.
Size böyle güzel bir katkı sağlayabilmiş olmam beni mutlu etti. teşekkür ederim.
Kral oidipus’un bu kadar uzun özetlenmiş bir hikâyesi olduğunu bilmiyordum. Diğer sitelere göre daha iyi detaylı hazırlanmış
Çok güzel bir özet okumaya deger bir kitap
Teşekkürler Şevval hanım, kral oidipus kitap özetini özenle hazırladığım için hiçbir eksiği olduğunu düşünmüyorum. Diğer sitelere göre detaylı bir anlatım olduğu doğrudur.
En sevdiğim yazardan en iyi hikayeler…..
Teşekkürler, en sevdiğiniz yazarın Sophokles mi yoksa Kendi İçine Yazar mı çok merak ediyorum. 🙂
Mitoloji meraklısı biri olarak ilgiyle ve sıkılmadan okudum. Emeğinize sağlık 👏🏻
Mitolojinin meraklısına çerezlik bir kitap. Bu yüzden kitabı da okumanızı tavsiye ederim.
“Kral Oidipus, insanın kaderiyle mücadelesini etkileyici bir şekilde anlatan zamanın ötesinde bir eser. Oidipus’un kendi kaderini keşfetme yolculuğu, okuyucuyu derin düşüncelere sürüklüyor ve insanın kendi kaderini yönlendirme gücünü sorgulatıyor.”